Naslovna Ideje i trendovi Da li ste spremni da privučete nove goste i povećate broj rezervacija...

Da li ste spremni da privučete nove goste i povećate broj rezervacija bez dodatnih troškova za vaše poslovanje?

679
0

Marketinške aktivnosti su ključne za svako malo ili veliko preduzeće koje pokušava da ostvari veći profit. Na booking platformama postoji stotine jedinica za izdavanje koje ćete morati da preduhitrite ako želite da privučete više prometa prema asvojim apartmanima za odmor i ostvarite više rezervacija. Sledeći savjeti će vam pomoći da napravite početni plan digitalnog marketinga skrojen po mjeri svih potreba. Jednostavno je i besplatno, a sigurno će istaknuti vaš apartman, kuću ili vilu za odmor. S obzirom da 83% gostiju više voli da rezerviše putem Interneta, digitalni marketing se pokazao neophodnim.

Evo 5 + 1 savjeta kako da stignete tamo:

1. Pridružite se forumima za odmor i grupama na društvenim mrežama

2. Tražite od gostiju recenziju smještaja ( review )

3. Email Marketing

4. Društvene mreže

5. Naučite jednostavan SEO

6. Napravite sopstvenu web stranicu sa direktnim rezervacijama

 

1. Pridružite se forumima za odmor i grupama na društvenim mrežama

Forumi za iznajmljivanje kuća za odmor mogu vam pomoći da proširite posao tako što ćete vas naučiti kako da efikasnije upravljate iznajmljivanjem, a takođe možete i da iskoristite reklamu od usta do usta da biste promovisali iznajmljivanje. Ako ostanete aktivni u zajednici, veća je vjerovatnoća da će vas kolege izdavaoci paziti i poslati nekog gosta koji im je višak. Veoma je važno raditi na izgradnji svog kredibiliteta kako bi drugi izdavaoci znali da vam mogu vjerovati dovoljno da vam pošalju, preporuče gosta.

2. Tražite od gostiju recenziju smještaja ( review )

Zašto trošiti novac na marketing kad zadovoljnim gostima možete dopustiti da posao obave umesto vas? Recenzije su društveni dokaz koji većina ljudi traži pre nego što rezerviše nekretninu za odmor. Dakle, trebaju vam.

Obavezno se potrudite da se gosti osjećaju prijatno i da im ništa ne nedostaje za vrijeme njihovog boravka , a zatim ih zamolite da ljubazno ostave recenziju. Uticaj onlajn pregleda povećan je za više od 20 procenata u odnosu na prošlu godinu. Čak i Google počinje da filtrira smještaj koji imaju manje od 4 zvezdice.

Smještaj sa višom ocjenom dobiće više prikaza na portalima za izdavanje, a možda će vas čak i kvalifikovati za program kao što je Airbnb-ov Superhost.

3. Marketing putem e-pošte

Ovo je jedan od najefikasnijih i najisplativijih načina za izgradnju odnosa sa gostima. Marketing kampanje putem e-pošte odličan su način da svoje prethodne kupce obavijestite o predstojećim ponudama, specijalnim ponudama ili promocijama.

Na primer, newsletter je presudna komponenta hotelijerskog marketinga, jer gosti mogu biti ometeni svakodnevnim zadacima i mnoštvom dostupnih opcija. Postoji mnogo besplatnih platformi koje možete da koristite, poput Mailchimp-a, na kojima možete da kreirate personalizovane biltene i da ih besplatno šaljete na cijelu svoju listu e-pošte. Možete čak da napravite obrazac za registraciju na portalu koji omogućava vašim gostima da se pretplate na vašu listu. Ovaj obrazac možete ugraditi na svoj web sajt ili na društvenim mrežama.

 

4. Društvene mreže

Društvene mreže su jedno od najjednostavnijih pristupačnih i najisplativijih sredstava za dosezanje ciljne publike. Na taj način se ne mogu uspostaviti samo potencijalni kupci već se i formira zajednica vjernih kupaca. Ne treba zaboraviti da su se vaši budući gosti već upoznali i poverili vaš brend putem svoje omiljene društvene platforme.

Veliki broj potencijalnih gostiju koristi Instagram ili Facebook da bi potražili ponude, isplanirali idealan odmor i, naravno, čitali kritike o smještaju za odmor kako bi optimizovali svoje iskustvo odmora. Dakle, društveni mediji su jedan od najbrže rastućih alata digitalnog marketinga za turističku industriju.

Ali imajte na umu da bi pokušaj ciljanja svih platformi društvenih medija u cjelini bio gubljenje resursa. Idealno za vas bilo bi da identifikujete i odredite željene platforme gostiju kako biste sve svoje napore uložili u jednu ili dvije platforme društvenih mreža.

Od svih dostupnih platformi društvenih mreža, poznato je da Facebook privlači više pretraga, jer njegov sadržaj čini ono što je poznato kao sve na jednom mestu.

Da biste to postigli, prvo morate da napravite Facebook poslovnu stranicu za svoju jedinicu za izdavanje. Tamo možete dijeliti ponuđene pogodnosti, najbolje slike svog apartmana , kuće i spremište budućih recenzija. Ne zaboravite da dodate dugme „Rezerviši odmah“ preusmeravanjem na vašu ličnu web stranicu kako biste olakšali direktne rezervacije.

Da biste na najbolji način iskoristili svoju Facebook stranicu, potrebno je da objavljujete često i strateški (u odeljku Uvid možete videti šta najbolje odgovara vašoj stranici).

Da biste vidjeli uvid u stranice:

Iz fida vijesti kliknite Stranice u levom meniju.
Idite na svoju stranicu.
Kliknite na Uvid u lijevom meniju.

Stranica sa uvidom je potpuno jedinstven odeljak na vašoj poslovnoj stranici i vidljiv samo vama. Vidjećete u koje dane i kada su vaši sledbenici najaktivniji i koji postovi imaju najbolji odgovor. Ovi „uvidi“ će vam pomoći da planirate svoje postove kako biste na najbolji način iskoristili svoju stranicu.

Facebook – najbolje prakse

Objavite post najmanje dva puta nedeljno.
Objavite relevantan sadržaj usmeren na goste – od veza do događaja u vašem području do članaka o pakovanju za putovanje.
Pravovremeno odgovarajte na kritike, komentare i upite. Slično popisu veb lokacija, korisnici mogu vidjeti koliko brzo stranice odgovaraju na pitanja i poruke, pa je važno biti aktivan u odgovaranju!
Potražite facebook grupe da biste podjelili vašu nekretninu za izdavanje sa ljudima koji žele da posete vaše područje
Pozovite svoje prijatelje da “lajkuju” stranicu vašeg smještaja – nikad ne znate ko traži destinaciju za odmor! Pozivajući goste da ‘lajkuju’ ili ‘prate’ vaše stranice na društvenim mrežama, veća je vjerovatnoća da ćete sa njima izgraditi još bolju vezu.
Ne tržite samo iznajmljivanje kuća za odmor, već lokaciju
Ne plašite se da djelite, pružite ruku, odgovorite na upite i prije svega budite svoji.

5. Naučite jednostavan SEO

SEO je skraćenica od Optimizacija za pretraživače i to je moćna taktika za pronalaženje kada neko pretražuje na mreži.

Bez obzira na veličinu vašeg poslovanja, SEO je ključna komponenta za privlačenje novih gostiju.

Optimizacija vaše veb stranice za pretraživače može biti mnogo jednostavnija nego što zvuči. Započnite sa direktnim istraživanjem ključnih riječi i otkrijte na koje termine treba da ciljate na svojoj web lokaciji. Sa ovim urađenim:

ažurirajte naslove stranica svoje web stranice i meta opise kako biste uključili ove ključne riječi tamo gde je to moguće.
preimenujte sve naslove slika odgovarajućim opisima (alt tagovi)

Učenje SEO-a nije lako, pa čak se i SEO agencije trude da pomognu malim preduzećima da postanu precizniji o svojoj publici i ključnim rečima. Međutim, postoji mnogo resursa koji će vam pomoći na tom putu.

6. Napravite sopstvenu web stranicu sa direktnim rezervacijama

Glavni marketinški alat za vašu kuću za odmor bila bi vaša web lokacija. Web lokacija na kojoj možete da prihvatite direktne rezervacije, prodate svoj slobodan kapacitet, pružite informacije, razvijete svoj brend, predstavite svoje pogodnosti i generišete nove potencijalne klijente. Posao bez web stranice profesionalnog kvaliteta zaostaje na tržištu koje pokreće Internet. Ako gost ne može da nađe vaš smještaj, sasvim sigurno ga ne može rezervisati.

Stvaranje web stranice danas nikada nije bilo lakše. Za vas kao vlasnika smještaja je neophodno da imate svoju web lokaciju i da je oglašavate svuda. Nepotrebno je reći da je svaka dodatna promocija na društvenim mrežama pruža samo dodatnu pomoć.

Ovih šest ideja dobro je mesto za početak čak i za početnike. Naravno, postoje skuplje strategije, poput Google Ads-a, koje možete uzeti u obzir kada ste spoobni da se koristite njima. Procjenite vrijeme i novac koji želite i koji treba da potrošite na njih, kao i rezultate koje želite da postignete.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име