Naslovna Za izdavaoce Opis vašeg apartmana, vile, kuće za iznajmljivanje

Opis vašeg apartmana, vile, kuće za iznajmljivanje

969
0

Za svakog vlasnika ili menadžera smještaja koji se oslanja na popis web lokacija poput Airbnb-a, Booking.com-a, TripAdvisor-a ili Homeaway-a, trošenje vremena na opis nekretnine je osnovni i trajni zadatak koji se često uzima zdravo za gotovo.

U stvarnosti imate samo nekoliko sekundi da impresionirate gosta da razmisli o daljnjem čitanju ili kliku na vaš smještaj, a kamoli da izvrši upit ili rezervaciju.

Ovaj se vodič fokusira prvenstveno na tekst, ali takođe preporučujemo da nabavite profesionalne fotografije za uvrštavanje slika minijatura web lokacija i osigurate da su vaše cijene ažurne (iCal sinhronizacija i chanel manager mogu vam ovdje pomoći).

Oduševite posjetioce vašim smještajem

Sjetite se što vas je prije svega privuklo lokaciji i stavite se na mjesto budućeg gosta.

Zašto su u poseti?

Postoje li atrakcije ili događaji koje će neizbježno posjetiti? Pobrinite se da znaju da je ovo izvrsno mjesto za boravak.

Ko je vaše ciljno tržište?

Da li imate najbolje usluge za parove? Porodice? Solo ili poslovni putnici? Grupe prijatelja? Šetači? Biciklisti? Ljudi sa kućnim ljubimcima? I tako dalje…

Obavezno upotre riječi koje će dati do znanja ključnom ciljnom tržištu da je ovo mjesto za razmotriti.

Nemojte samo kopirati i prepisati

Korištenje originalnog sadržaja (koji nije kopiran sa vaše lične web stranice, što je loše za vaš vlastiti SEO).

Mislite na brend ne na kao jos jedan smještaj i učinite opis vašeg smještaja detaljnim. Budite strastveni i entuzijasta.

Običan opis uzrokuje da vas je lako progutati zajedno s mnoštvom lokalnih konkurenata na besplatnim web stranicama s popisima smještaja, tako da redovno tražite načine kako ažurirati i poboljšati svoje opise smještaja.

Dužina opisa

U zavisnosti od online platforme za oglašavanje ili web sajta koje koristite, idealan je opis vašeg vlasništva od 4/5 lako čitljivih odlomaka do 400-600 riječi.

Više nije potrebno.

O čemu povesti računa u opisu smještaja

Neka vaš naslov smještaja privuče pažnju koja će privući rezervaciju sa brojnim zahtjevima. Na primjer; ‘Mirna porodična kuća Vila Mare. Besplatni brzi WiFi ‘, za razliku od’ Kuća za iznajmljivanje u središtu Cetinja’)

Vaša prednost u odnosu na ostale izdavaoce. Je li to bazen? Pogledi? Lokacija? Mirni prostor? Tematske sobe? Ili se radi o vama, vlasniku ili menadžeru i načinu na koji ugostite svoje goste?
Lokacija. Da li je to sigurno područje? Da li je blizu važnih ključnih lokalnih atrakcija?
Vrsta smještaja*
Veličina vašeg smještajai, broj spavaćih soba. Tlocrt je odlično sredstvo za vizuelno predstavljanje smještaja.
Vaše ciljno tržište. Pružate li smještaj za samce, parove, grupe, porodice i druge specifične demografske podatke? Ako je tako, recite.
Tema vašeg smještaja **
Jasno odredite svoj maksimalni broj gostiju. Uključite kaučeve na razvlačenje, ali jasno navedite da je to ležaj za dodatne osobe.
Imate li bazen? Je li privatan ili zajednički?
Imate li pogled?
Imate li Wifi pristup internetu? Ako je tako, pobrinite se da vaši budući gosti to znaju. Čak razmislite o tome da nešto od toga dodate u naslov opisa smještaja.
Je li nešto novo? Obnovljeno? Niskobudžetne aviokompanije lete do vama najbližeg lokalnog aerodroma? Je li okrenut prema jugu?

Postoji li francuski krevet?
Imate li luksuzan ili starinski namještaj?
Jeste li fleksibilni s promjenjivim datumima dilaska? Dodatak je normalan za ovo. Jeftiniji avio letovi redovno su sredinom sedmice. Da li je nešto uključeno besplatno (doručak, autobus, ski-karta, WiFi, štampa chekin avio karata)? Svi vole džabe!
Što je u okviru pješačke udaljenosti? Turisti ne žele previše koristiti svoj automobil.
Koje su lokalne pogodnosti odlične za porodice i djecu? Vodeni park? Plaža?
Lokalne sportske atrakcije (golf, teniski tereni, teretane), umjetnički festivali, muzeji, galerije, istorijske znamenitosti.
Označite što više pogodnosti jer će se smještaj prikazati u rezultatima ako gosti pročiste svoje kriterijume pretraživanja.
Pogodno za starije osobe, djecu ili korisnike invalidskih kolica. (tj. 1. sprat ili više?)
Jesu li kućni ljubimci poželjni?

Razmotrite šta je gostima na raspolaganju u sezonama van sezone kako bi ih privukli.
Udaljenost do plaže / žičare.
Sezonske atrakcije? Zatvoreni grijani bazen? Božićni bazar u blizini?
Skijaški odmor – koliko je tačno daleko do žičara. Informacije o otvorenim terenima.
Komentari gostiju (dobiti dozvolu) – Ako vam gosti emailom pošalju povoljne komentare, objavite ih na svom web sajtu i u svom opisu smještaja jasno navedite da su dodatni komentari gostiju dostupni na vašem web sajtu.

* Postoji mnogo različitih vrsta smještaja. Mnogi turisti će suziti svoje kriterijume pretraživanja tako da gledaju samo jednog ili dva. Važno je razmisliti o tome kojoj kategoriji pripadati vaša. Apartman, vila, vikendica, kuća, brvnara, štala, brod, bungalov, kabina, dvorac, stan, seoska kuća, kućica-čamac, koliba, mobilna kućica.

** Neki portali za iznajmljivanje smještaja korisnicima će omogućiti pretraživanje po temama. Uključuju gradske atrakcije, ribolov, golf, grupe, jahanje, blizina plaže, noćni život, romantično, ruralno, odmaralište, odmaralište, skijanje, selo, hodanje / planinarenje, vodeni sportovi, vjenčanje. Važno je razmisliti koja je najprikladnija za vašu smještaj.

Šta NE uključiti u opis smještaja:

Nema potrebe za detaljnim informacijama o gradu-lokaciji – to je gubljenje dragocenog prostora i gost će to sam istražiti.
Ne koristite sleng. Gosti koji koriste ove stranice za iznajmljivanje smještaja ne govore  tečno engleski jezik.
NE KORISTITE VELIKA SLOVA . To će izgledati kao da VIČETE.
Pokušajte smanjiti upotrebu riječi “Zabranjeno” (npr. “Zabranjeno za grupe”, “zabranjeno za kućne ljubimce”, “zabranjeno pušenje”). Opis će izgledati neprijateljski. Pažljivo birajte riječi.
Ne pretjerujte s obećanjima i ne pretjerujte. Vaš opis smještaja mora biti tačan. Ne želite da vaš gost vjeruje da je vaš oglas lažno predstavljan i da traži naknadu ili povrat novca. To će neizbježno dovesti do negativnih komentara.
Nemojte kopirati tekst s drugih web lokacija sa vlastiti web sajt za iznajmljivanje, što će negativno utjecati na vašu optimizaciju pretraživača.
Razmislite želite li dodati adresu e-maila jer će to vjerovatno povećati broj neželjenih e-mailova.

A kad završite …

Neka prijatelji prokomentarišu svaki vaš opis smještaja.
Provjerite pravopis i gramatiku.
Promijenite ga prema godišnjem dobu. Možete li voditi sezonske promocije?
Nastavite dodavanjem svojih cijena, slika i dostupnosti.

Vlasnički profili

Većina glavnih platformi za oglašavanje smještaja nude dio na portalu koje gosta  upoznaje s vlasnikom s kratkom biografijom. Preporučujemo upotrebu tog prostora. Neka bude kratko, ljubazno i ​​profesionalno. Predstavite se, koliko dugo se bavite izdavanjem smještaja i koliko volite posao koji radite.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име